ELAZIĞ / BASKİL - Şehit Tahsin Gerekli Ortaokulu

Ekm

Okulumuz 5A sınıfı öğrencileri Bilişim Tekonolojileri ve Yazılım dersinde Pain ile resim çizdiler.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda çeşitli dans gösterileri, şiir okuma ve birçok alanda yarışmalar yapıldı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü okunan şiirlerle ve video gösterileriyle kutlandı.

Kas

10 Kasım 1938 günü saat 09.05´te yaşamını yitiren, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk bu yıl da her yıl olduğu gibi özlemle anılacak.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Türkçe öğretmenimiz Özlem ÇELİKTEN kontrolünde hazırlanan şiirler, video gösterisi ve öğrencilerimizin sunduğu oratoryo, öğrecilerden ve konuklardan büyük alkış aldı.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ekm

2018 - 2019 1. dönem Okul Aile Birliği Toplantısı 18 Ekim 2018 saat 15:30 da okulumuz öğretmenler odasında yapılacaktır.

Tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz.

Okul Müdürlüğü

Eyl

15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında Saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırladığı programın sunumu yapıldı. Program sırasında duygu yüklü anlar yaşandı.

Öğrencilerimiz günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. 15 Temmuz günü şehit edilen ÖMER HALİSDEMİR´in kahramanlığı ardından da o kara günde 240 vatandaşımızın nasıl şehit edildiği ve darbe ile topyekun tüm halkın nasıl mücadele ettiği anlatıldı.

Programın hazırlanmasında emeği geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Özlem ÖZCAN a ve tüm öğrenci ve öğretmenlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Mrt

Bir milletin hâkim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını vereceği toprağa vatan denir. Vatan, milleti meydana getiren değerlerin başında gelir. Vatan yalnızca doğup büyünülen, üzerinde yaşanılan toprak parçası değildir. Bir vatan, toprağının altında yatan şehitlerin kanlarıyla kutsaldır.

İnsanların içlerinde daha yaratılışdan vatan sevgisi bulunur. Vatanını seven, haysiyetli ve şahsiyetli insanların vatana bağlılıkları sebebiyle uğrunda her şeylerini seve seve feda edebilecekleri bazı kutsal değerleri vardır: Din, dil, şeref, namus, ırz gibi değerler bunların başında gelir. Vatanı korumak; dini, imanı, namusu korumak gibidir. Bu uğurda canlar feda edilir. Yâni vatanı sevmek kadar korumak da önemlidir.

Mrt

Etkinlikler kapsamında; Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, günün anlam ve önemini belirten konuşma, oratoryo gösterisi, video sunumu ve öğrencilerden şiir dinletisi yapıldı.

Gösteriyi hazırlamada emeği geçen okulumuz İngilizce öğretmeni Seren ACAR´a ve diğer öğretmen arkadaşlara teşekkür ederiz.

Ekm

Kütüphanemizin ismini 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÜTÜPHANESİ olarak değiştirdik.